Meteen naar de inhoud

Dag van de ondernemer

Wildlands Emmen op een koude dag in december 2015. Daar was ik om een verhaal voor een relatieblad te schrijven. Toen nog in loondienst. Koude vingers, maar je wil natuurlijk niets missen.

Heb je al opdrachten?

Dat is de vraag die mij als startende ondernemer vaak wordt gesteld. Met de ‘filosofische’ pet op vraag ik me af: Waar vraagt die vraag naar? Zijn gesprekspartners daadwerkelijk nieuwsgierig naar mijn orderportefeuille? Willen ze weten of ik tijd heb voor nog een opdracht? Of willen ze weten of dat nou bevalt, als zelfstandige door het leven te gaan? 

Zakelijk daten

Om op die laatste vraag in te gaan: Ja! De werkweken vliegen om en zijn heel afwisselend. Superleuk om op pad te zijn voor afspraken door heel de regio Drechtsteden en daarbuiten. Zakelijk daten, zeg maar. De tijd te kunnen nemen voor een goed (interview)gesprek. Ik merk bij organisaties veel behoefte aan het vertellen van verhalen. Bof ik even!