Meteen naar de inhoud

Tekstschrijver | Bestuurskundige | Filosofisch gespreksleider

Chantal Richter

Chantal Richter

Voor mijn opdrachtgevers schrijf ik teksten met uitzicht op de molens van Kinderdijk, op mijn werkkamer in Alblasserdam. In dit damdorp woon ik samen met mijn man en onze twee tieners.

Zo’n 16 jaar heb ik bij verschillende gemeenten gewerkt. Op het gebied van beleid, communicatie en bestuursadvisering. In de regio Drechtsteden en daarbuiten. Mijn ervaring bij de (semi)overheid maakt dat ik de taal van ambtenaren, raadsleden en bestuurders versta, en tegelijk kan ik met een frisse, niet-wetende houding vragen stellen. De praktische filosofische vaardigheden helpen daarbij.

Ik heb ervaring met schrijven in allerlei genres en voor verschillende kanalen. Uit mijn pen vloeiden interviewartikelen, persberichten, speeches, webteksten, kernboodschappen en korte verhalen.

Nieuwsgierig Betrokken Betrouwbaar

Zowel in interviews als in een filosofisch gesprek brengen vragen verdieping en (nieuwe) woorden.

Wat een bijzondere plek, dacht ik toen ik voor het eerst bij de ISVW in Leusden was. Dat was in 2010, voor een leergang over dialoog en draagvlak van Van der Hilst. Een paar jaar later kwam ik er terug, voor de Basisopleiding Filosofie in de Praktijk met docent Miriam van Reijen. Ook dat smaakte naar meer! In 2021 volgde ik de zomeropleiding Socratische Gespreksvoering van Hans Bolten en Kristof van Rossem. In 2022 rondde ik de Beroepsopleiding tot Filosofisch Practicus van docent Harm van der Gaag af. 

In mijn blog vind je voorbeelden van mijn filosofische activiteiten.